Районният съд в Кърджали освободи от ареста 35-годишния Божидар Добрински, който на 5 май нападна медик от Спешна помощ, който пристигнал на адреса по сигнал за болна пациентка. Добрински, който е син на нуждаещата се от помощ жена, проявил първо вербална агресия, а след това нанесъл удари с юмрук в лицето на 51-годишния медик, който паднал по стълби и загубил съзнание.

"Виновен съм, не отричам. Имах основателна причина да го направя - медикът не искаше да окаже първа помощ на майка ми", заяви 35-годишният Божидар, цитиран от "Арда Нюз" и . Той разказа, че още с пристигането на екипа фелдшерът го попитал защо не е повикал личния лекар. След това му заявил: "Ще прегледаме майка ти, а после я прави каквото искаш". След тези думи Божидар Добрински не издържал и ударил медика с юмрук.

"Майка ми не е парче месо", заяви той.

Служебният защитник на Добрински Бисер Самуилов коментира, че клиентът му е нанесъл на медика лека телесна повреда.

"Линейката е закъсняла с 15 минути (От Спешна помощ обаче твърдят, че линейката е била на адреса на шестата минута след подаването на сигнала- бел.ред). Клиентът ми не е бил на себе си. Баща му е умрял в ръцете му, след като го е гледал на легло няколко години. В момента той се грижи за майка си, която е на 78 години, и е с втори инсулт. През това време фелдшерът започва да разпитва клиента ми с безброй въпроси. В същия момент той е притеснен и казва "Там е майка ми, влизайте да си вършите работата". Следва отговор "Ти ли ще ми кажеш какво да правя?" и медикът затръшва вратата под носа му. Тогава следва реакцията на клиента ми", обясни адвокатът.

Той поясни, че делото вече не се води по бързото производство, а случаят ще мине по общия ред заради забавените експертизи. Самуилов допълни, че клиентът му е с чисто съдебно минало и очаква срещу него да бъде постановена условна присъда.

Районните магистрати постановиха мярка за неотклонение "подписка" за бияча.