Прострелян при гонка от пътни полицаи съди Областната дирекция на МВР във Велико Търново за 300 000 лева. Илия Върбанов от град Левски е завел дело в Административния съд в старата столица, като е предявил иск за сумата, заедно с лихвите по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди. Искът на младия мъж е за причинени неимуществени щети, съобщи местният в. "Борба".

В нощта срещу 6 април м.г. Върбанов и четирима негови приятели решили да отидат на дискотека в Свищов. След купона потеглили към град Левски с лек автомобил "Рено Меган" . Зад волана бил Станчо Станчев. На излизане от Свищов ги последвала патрулка. След като забелязал полицейската кола, Станчев натиснал рязко газта с намерение да се изплъзне от униформените, но при последвалаата гонка, полицаите открили стрелба по реното. Илия Върбанов бил прострелян в коремната област, като били засегнати черния му дроб и други вътрешни органи. Наложило се да бъде опериран по спешност, при което били отстранени единият му бъбрек и жлъчката.

В исковата си молба Върбанов твърди, че в следствие раняването с пистолет "Макаров" е претърпял трайни увреждания на здравето и негативните последствия от това ще са за цял живот. Ищецът настоява съдът да назначи съдебно-медицинска и съдебно-психиатрична експертизи. Освен това той иска да бъдат призовани на делото двамата полицаи, преследвали реното, както и приятелите му, които да свидетелстват по случая.