Петима от задържаните за побоя в Куклен роми са задържани за срок от 72 часа с постановление на прокурор, съобщиха от Районна прокуратура - Пловдив.

До задържането им се стигна след като в неделя следобед група пияни мъже нахлуха в къщата на семейство с 4 деца за да се разправят с тях. Причината е забележка от родителите към мъжете да намалят музиката, защото децата спят. На място веднага са били изпратени патрули, но пияните нападнали и тях. Една от полицейските коли е потрошена. Напрежението е овладяно бързо, а седем души бяха арестувани.

Привлечени като обвиняеми по образуваното досъдебно производство са 40-годишна жена за хулиганство с изключителен цинизъм, 22-годишен мъж за хулиганство, за нанасяне на лека телесна повреда на полицейски служител при изпълнение на служебните му задължения и за унищожаване на предно обзорно стъкло на патрулен автомобил на ОД на МВР-Пловдив, 25-годишен мъж и 16-годишно момче за хулиганство и унищожаване на предно обзорно стъкло на патрулен автомобил, и 21-годишен мъж за нанасяне на лека телесна повреда на полицейски служител при изпълнение на служебните му задължения.

В рамките на 72-часовото задържане ще се преценява за внасяне на искане за мярка "Задържане под стража" в съда.

При вчерашното меле в Куклен е пострадал и полицай. Той е ударен в главата, но не е пострадал сериозно, научи Plovdiv24.bg.

По време на претърсванията и проверките е иззето огромно количество домашна ракия, която ако се окаже над допустимите количества за безакцизен алкохол, може да доведе до допълнителни главоболия за циганските фамилии.