Прокуратурата поиска от съда да наложи доживотен затвор за Орлин Владимиров, обвинен за убийството на съпругата си Евгения Чорбанова.

Прокурор Иван Кучиев посочи в пледоарията си, че от доказателствата по делото несъмнено е установено, че Орлин е извършител на убийството. Той отбеляза, че съседи са чули няколко писъка и чупене на предмети в деня, в който се смята, че жената е била убита. Прокурорът допълни, че според направените експертизи Евгения е била удушена и е разбирала какво се случва, като смъртта ѝ е настъпила по особено мъчителен начин, което се различава от обясненията на подсъдимия. По думите на Кучиев мотивът за убийството е ревност и последствията от евентуален развод с жертвата, тъй като Орлин е установил, че тя има връзка с друг мъж.

Според прокуратурата, Орлин е изпитвал силна ревност и негативно отношение към изневярата. На 13 октомври 2021 година - денят, в който Евгения изчезва, Орлин вече е знаел, че предния ден тя се е срещала в хотел с мъж на име Габриел Димитров. Той се тревожел още, че при развод няма да получи родителските права върху детето им, а и също така за имота, който планирали да купят. Всички тези обстоятелства изиграли роля при взимането на решението да убие съпругата си.

Тялото на Евгения беше открито през 2021 г. в куфар във водоем 11 месеца след започване на процеса. На предходното заседание по делото Орлин даде за първи път обяснения пред съда. Мъжът разказа, че Евгения го е нападнала, той я е блъснал, след което тя е паднала и се е ударила, после е спряла да диша.

Адвокат Иво Найденов, който представлява семейството на Евгения, поиска в пледоарията си доживотен затвор без замяна за Орлин и за баща му Пламен, който е подсъдим за помагачество.

Снимка: БТА

Преди заседанието близки и приятели на Евгения се събраха пред сградата на Съдебната палата, за да поискат най-тежкото наказание за подсъдимите. Те носеха плакати, на които пише: "Доживотен затвор без право на замяна за убийците на Евгения" и "Не искаме убийци сред нас". Те издигнаха снимки с лика на Евгения в съдебната зала.

Снимка: БТА

Процесът срещу двамата е на финала, днес се очаква дори да има и присъда. 

Делото продължава с пледоарии на поверениците и адвокатите.

.