Окръжният съд в Габрово остави за постоянно в ареста 31-годишния Дилян Бетев, който вчера рано сутринта хвърли от виадукт в Габрово 5-годишния си син Дариел. Момченцето загина на място.

Мъжът бе доведен окован в съдебната зала. Дилян скри лицето си от журналистите, но каза, че няма да се укрива, защото положението му било достатъчно тежко. Той не е оспорил налагането на най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража." 

От прокуратурата пък разкриха, че по време на разпита Бетев е заявил, че след като майката на Дариел - Поля Христова е избягала от семейното жилище, той е изпитвал затруднения с отглеждането на момченцето и понеже не е намерил друг изход, това е начинът, по който е решил проблема.

Пред журналисти 29-годишната Поля през сълзи каза, че иска най-тежкото наказание за бащата на сина - доживотен затвор без право на замяна, съобщиха Нова телевизия и "24 часа". Майката призна, че се чувства много виновна за смъртта на детето си.

"Чувствам се виновна, че не взех най-ценното нещо - детето си. Но от страх не го направих, защото знам какво ще следва. Той каза, че ще ме убие - мен, детето, а след това и него. Обаче той на себе си няма да посегне. Той не е способен на това да си посегне. Нека да страдат другите хора около него. Той последните месеци нито ми е внасял пари в къщи, аз бях мъжа в семейството. Малтретираше ме, риташе ме, биеше ме. От главата до долу бях обляна в кръв. Какво повече да говоря за тоя човек", допълни Поля. 

Тя разказа, че е избягала от дома си без момченцето, защото 31-годишният Дилян я заплашил, че ще намери и нея, и детето, и ще ги убие и двамата.

"Мислех да го взема чрез институциите, но той ме заплаши, че ако ни намери ще убие и мене, и детето. Въпреки това не съм очаквала, че може да посегне на детето.  Просто детето ми го няма, той го уби, хвърли го от моста. Това е вече факт. Просто този човек не искам да излезе от затвора. Не искам да го виждам ни жив, ни умрял", допълни Христова.

По думите й, тя не е подозирала, че мъжът й взима наркотици. Дилян обаче я е биел жестоко ежедневно, като я малтретирал и сексуално. Посягал и на детето. 

"Всеки божи ден ме биеше. Един два пъти ме е вкарвал в болница. Единия път имах счупено ребро, а втория - цялостен срив на тялото. Влачех се по земята. Малтретираше и детето. Беше син по дупето. От "Закрила на детето" идваха в детската градина. Беше предупреден да не го прави. Случи се миналия август. Тогава от детската градина видели сините и сигнализирали. Направо не знам тези две седмици, когато аз избягах, какво го е правил. Не искам и да си го мисля. Той е пълен изрод. Пълен убиец! Не искам да го виждам. Да гние в затвора и да умре там. Това искам аз, да го линчуват", каза още Поля Христова.

Същевременно съкварталци на семейството поставиха кутия за дарения, за да съберат пари за погребението на малкия Дариел.