Бащата на 5-годишното дете, открито мъртво под виадукта на Околовръстното шосе в Габрово, се е отметнал от първоначалните си самопризнания. Според bTV той е отказал да потвърди, че е бутнал сина си от моста, сменил версията си и е настоял, че двамата гледали звездите, когато детето се подхлъзнало и паднало през парапета.

За трагедията се разбра вчера, след като в 6.30 часа в Областната дирекция на МВР в Габрово е получено съобщението, че мъж се готви да скочи от виадукта на Околовръстното шосе. След близо 3-часови преговори психолог от Института по психология на МВР в Плевен разубедил 31-годишния Дилян Бетев.

След като той се отдръпнал от перилата на виадукта, е бил задържан и откаран в Областната дирекция на полицията. Причината - пристигналите екипи на МВР открили във водите на река Янтра под моста тялото на 5-годишния му син.

Източници на Dir.bg разкриха, че първоначално Дилян Бетев е отказал да говори, но след това излязоха данни, че по-късно той е направил самопризнания. По последна информация от bTV 31-годишният е сменил версията си, като в крайна сметка е настоял,ч е става дума за инцидент, а не убийство.

Родителите на загиналото момченце са живеели без брак на семейни начала. Техни съседи от квартал "Русевци" в Габрово твърдят, че Дилян понякога се държал екстремно и дори неадекватно на ситуации в ежедневието. Майката Петя пък била издирвана от две седмици от нейни приятели и познати, след като напуснала дома си. Нейна приятелка написа в социалните мрежи, че това се случило, след като младата жена била пребита зверски от мъжа си. Самият Дилян е лежал в затвора за кражби и наркотици.

До момента на трагедията обаче нито майката Поля, нито съседи са подавали сигнали за насилие в семейството. Според личния лекар на детето то е имало вид на добре гледано, водено е редовно за задължителните имунизации.

По думите на Радослава Христова от дирекция "Социално подпомагане" тяхната служба също не е разполагала с данни за проблеми в семейството:

"Доходите им са били нормални. В нашата дирекция по никакъв повод не са постъпвали сигнали, че има рискове за здравето на детето. Впечатленията на служителите са, че момченцето се отглежда при много добри условия".