Президентският секретар Пламен Узунов вече е с повдигнато обвинение, съобщи защитата му. Той бе арестуване вчера по разследването за търговия с влияние.

Узунов остава в ареста за 72 часа.

Адвокат Емилия Недева обясни още, че Узунов е обвинен за престъпление по служба и се сговорил с бизнесмена Пламен Бобоков. Според прокуратурата президентският секретар създал облага да бъде информиран бизнесменът.

Защитата обясни, че в малкото данни, които е видяла, пишело, че Узунов изпращал на Бобоков в мобилно приложение информации от БТА, като го информирал за ситуацията. Част от тези информации били за публични срещи на президента Макрон, каквито имало има и в други медии.

В резултат на действията на Узунов било снижено доверието на гражданите в президентската институция.

Обвинение като подбудител вече има Пламен Бобоков.

Президентският съветник Илия Милушев, който беше задържан вчера, беше докаран във Военната прокуратура преди минути. Той заяви пред журналисти: "Идеално, перфектно се чувствам".

Адвокатът на Илия Милушев, Атанаска Каракашева обясни, че клиентът й е призован, за да му бъде повдигнато обвинение по досъдебно производство за разгласяване на държавна тайна. Тя обясни, че в искането за отнемане на допуска до класифицирана информация било записано, че това става заради дейност против националната сигурност и ненадежност, заради факти и обстоятелства, които биха дали възможност за изнудване на лицето.