Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 33-годишната поп фолк певица Дебора Иванова за шофиране след употреба на алкохол, съобщиха от държавното обвинение.

Изпълнителката ще отговаря пред закона за това, че на 9 април е управлявала лек автомобил "Фолксваген" по бул. "Черни връх" в София с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда. 

Тестът с дрегер е показал 2,9 промила алкохол в издишания въздух. Дебора е дала кръвна проба за изследване в УМБАЛ "Света Анна". Тестът за наркотици бил отрицателен. До задържането на певицата се стигна, след като тя ударила отзад спрян автомобил. Според разкази на очевидци 33-годишната жена се е държала агресивно.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 1 до 3 години и "глоба" от 200 до 1000 лева.

На Дебора е наложена мярка за неотклонение "гаранция в пари" в размер на 5000 лева.

"Пия лекарства за паникатаки. Чакаме кръвните тестове", каза Дебора на излизане от 6 РПУ в София, цитирана от NOVA, където беше задържана за шофиране след употреба на алкохол във вторник.