Прокуратурата ще повдигне второ обвинение на съпругата на бизнесмена Васил Божков - Елена Динева. Това iъобщи, NOVA, като се позова на източници сред разследващите.

Динева е в следствения арест повече от половин година по обвинение за участие в организирана престъпна група, начело на която, според обвинителите, стоял хазартният бос.

От прокуратурата смятат още, че тя е била запозната в детайли със сделките около хазартния бизнес на съпруга си. Самата Елена Динева отрича и казва, че е била в управата на две фондации, свързани с изкуство.

През февруари т. г. съдия пусна Елена Динева срещу гаранция от 1,5 млн. лева, но седмица по-късно тя бе отменена с мотива, че има опасност на свобода да повлияе на свидетели.

При вземане на решението си съдът се позова на показанията на бизнесмена Цветомир Найденов. От тях ставало ясно, че Динева е участвала редовно в бизнес срещи, които се провеждали всеки вторник с управителите и съдружниците в "Еврофутбол". Тя била запозната в детайли с делата на мъжа си, който се издирва по 11 обвинения.