Окръжният съд в Пловдив остави в ареста бизнесмена Симо Касабов, обвинен, че преди дни е нанесъл тежък побой над съпругата си, след който тя остана без далак, с две счупени ребра и множество други травми. Пред съда Касабов заяви, че е хванал жена си Димитрия в изневяра.

Заради патологична ревност Касабов следял с проследяващи устройства цялото семейство, често ги заключвал и системно тормозел жена си, обясниха от прокуратурата, предаде БНТ.

Защитата поиска да бъде разпитана 13-годишната дъщеря, която имала упреци към майка си, и допълнително настоя за отвод на съдебния състав заради предубеденост.

Нищо от това не се случи и желанието на задържания да бъде оставен под "домашен арест", за да управлява бизнеса си, не беше удовлетворено.

"Имахме прекрасно семейство 20 години. То беше всичко за мен. Всичко вървеше нормално - смях и обич. И изведнъж се прибирам на 14-и и хващам жена ми на видеочат с друг мъж да правят различни работи. Това е ставало месеци и дъщеря ми го е виждала", е казал през сълзи пред съда Касабов, цитиран от "24 часа".

44-годишният Симо Касабов е обвинен за това, че е нанесъл тежък побой над съпругата си с тенис ракета, след което жената е със сериозни травми, включително отстранен далак и две счупени ребра.

На предишното заседание стана ясно, че пловдивският бизнесмен е насилвал Димитрия в продължение на повече от 20 години.

Ако в хода на процеса бъде доказана вината му, го грози затвор от 3 до 15 години.