28-годишният украинец Станислав Пислар, който помете и уби на място бременната Северина Коралска и мъжа й Ивайло Минчев на магистрала "Тракия", остава за постоянно в ареста. Това реши Пловдивският апелативен съд, който днес гледа мярката за неотклонение на тираджията.

В съдебната зала прокурорът представи експертиза от Военномедицинска академия, според която в кръвта на Пислар е открито забраненото веществото тетрахидроканабинол (активното вещество на марихуаната - бел.ред), съобщиха Plovdiv24 и Трафик нюз.

Според прокурора това означава, че 28-годишният мъж е употребил канабис, което може да доведе до забавяне на реакциите, влияе на самооценката, на преценката, на възприемането на време и пространство.

"Не може да бъде", заяви самият Пислар, който отново изрази съжаление за случилото се и пророни, че би заменил живота си за този на жертвите, но поиска по-лека мярка.

Адвокатката на тираджията пък представи препоръка от работодателя му, от която става ясно, че той е съвестен служител и страхотен човек. Защитата представи и договора наем на апартамента, който украинецът е наел в Пловдив, за да почива, тъй като пътувал много.

Според адвокат Витанова, експертизата не може да каже на този етап какво е количеството на веществото, открито в кръвта на Станислав Пислар, както и кога е приемано. Тя също настоя за по-лека мярка.

Магистратите обаче не съжалиха обвиняемия и го оставиха за постоянно в ареста.

34-годишните Северина  и Ивайло  загинаха в на 28 май на 124-ия километър на аутобана, докато пътуваха към София. В столицата бременната в седмия месец жена трябвало да бъде на преглед. Инцидентът станал, след като Пислар, който шофирал латвийски ТИР, навлязъл в насрещното движение и ударил челно аудито, в което пътували съпрузите.

Украинецът е обвинен в причиняване на пътно-транспортно произшествие с повече от една жертва. Ако бъде признат за виновен, законът предвижда наказание от 5 до 20 години затвор и лишаване от право да управлява МПС.