Двойният убиец от село Козлец Гюнай Мюмюн остава за постоянно в ареста. Това определи Хасковският окръжен съд след като разгледа мярката му за задържане.

45-годишният Мюмюн уби в сряда със законно притежаваната си ловна пушка ИЖ 44-годишната си съпруга Фахтия Мехмед и 48-годишния им комшия Мехмед Мюслюм. Престъплението бе извършено от ревност, твърдят разследващите.

Гюнай бе докаран в съдебната зала с оковани ръце и крака. Заседанието се гледа при закрити врати.

"Съществуват обосновани предположения, че обвиняемият е извършил престъплението. Ако му бъде наложена по-лека мярка, съществува опасност той да се укрие. Има роднини в Турция", мотивира се в определението си съдия Филип Филипов.

Кървавата драма се разигра в сряда сутринта. Тогава Гюнай убил първо жена си в жилището им, а съседът им Мехмед се притекъл на помощ и също е бил застрелян.

Адвокатът Кюранов поиска закрито съдебно заседание, за да не бъдат разпространяват подробности от интимните отношения. Искането беше одобрено от съда.

За това престъпление законът предвижда от 15 до 20 г. затвор, както и доживотен затвор без право на замяна. Определението на Окръжния съд подлежи на обжалване пред Апелативния в Пловдив.

Междувременно стана ясно, че двете деца на обвиняемия - на 6 и 20 г., са настанени при сестрата на убитата. Балдъзата на Гюнай заявила пред социалните, че ще се грижи за тях.