Окръжната прокуратура в Хасково повдигна обвинение срещу 45-годишния Гюнай Мюмюн от хасковското село Козлец в умишленото убийство на повече от едно лице, съобщиха от държавното обвинение.

Вчера сутринта след възникнал битов скандал, провокиран от ревност, Мюмюн застреля със законно притежаваната си ловна пушка 44-годишната жена, с която живеел на семейни начала и 48-годишния си съсед Мехмед Мюслюм. Жената е простреляна в дома си. Съседът чува изстрела и се втурва да помага, но мъжът го посреща с насочена пушка и го убива на улицата. От полицията в Хасково уточниха, че извършителят е използвал законно притежаваната си ловна пушка "ИЖ" двуцевка, която е иззета от униформените полицаи.

По случая е било образувано досъдебно производство, в хода на което към настоящия момент са били извършени оглед на местопроизшествие, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели, като са били назначени и съдебномедицински, химическа и съдебнопсихиатрична експертизи, допълниха от прокуратурата.

Гюнай Мюмюн е оставен в ареста за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.