Осъдиха полицая от 8-о РПУ, обвинен за шофиране след употреба на алкохол. Софийски районен съд наложи на В.В. наказание от 6 месеца "лишаване от свобода" с 3 години изпитателен срок и 14 месеца лишаване от право за управление на МПС, съобщиха от Софийската прокуратура.

В.В. бе привлечен към наказателна отговорност за това, че на 09.10.2022 г. около 20,50 часа в ж.к. "Дружба" е управлявал автомобил, марка "Пежо", когато е самокатастрофирал в паркирана кола. Пристигналите на място полицаи му направили "Дръг тест 5000", който отчел наличие на амфетамин. Обвиняемият дал проба за изследване в болница, резултатите от която показали, че В.В. е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,45 на хиляда.

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели.

Решението на Софийския районен съд е окончателно, с оглед признаване на вина от страна на дееца, като присъдата е на база споразумение.

Полицейският служител е на 32 години, с 10 години стаж в МВР. След инцидента в МВР започнаха дисциплинарно производство срещу него. Ако кръвният тест на мъжа се беше оказал положителен, той можеше да получи 2-3 години затвор.