Лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан отново е с парична гаранция от 10 000 лева, след като вчера съдът в Кърджали я отмени след протест на адвоката му с мотива, че прокуратурата не предоставила достатъчно данни за финансовото му състояние.

Веднага окръжната прокуратура е събрала доказателства за имотното му състояние и му е наложила отново мярка. Тя е съобразена с обществената опасност на престъплението, с доказателствата срещу обвиняемия и с имущественото му положение, за което са събрани доказателства, уточниха от прокуратурата.

"Обвиняемият за катастрофата със загиналото бебе Лютви Местан не може да остане без мярка за неотклонение. Въпреки че деянието е престъпление по непредпазливост, от него е настъпила смърт", коментира в Бургас говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от "24 часа".

Тя уточни, че политикът е призован отново днес в 14 часа в прокуратурата, когато ще му бъде определена нова мярка за неотклонение.

"Определението е окончателно и не подлежи на протестиране. Затова нямахме друг полезен ход освен да съберем информация за имотното му състояние", обясни Арнаудова.