Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу приближената до Васил Божков Йоана Чолакова за участие в организираната престъпна група, ръководена от него. 

Административният директор на ФК "Левски" Чолакова е била в Надзорния съвет на контролирания от Божков "Холдинг Пътища", който работеше по инфраструктурно строителство с договори от обществени поръчки. Холдингът вече не развива дейност. Освен това тя е и една от най близките сътрудници на Божков.

Държавното обвинение поиска Чолакова да бъде оставена за постоянно в ареста. Заседанието по мярката й за неотклонение бе насрочено за 15 часа в Специализирания наказателен съд.

За 15 минути по-късно бе насрочено и заседанието по гледане на мярката за неотклонение на сина на Васил Божков - Антон. Той е с повдигнато обвинение за пране на пари, като член на организираната престъпна група, ръководена от баща му. В Спецсъда пристигна и съпругата му Ива Софиянска-Божкова, която бе придружена от адвокат Даниела Доковска, която е поела защитата на Антон Божков, съобщи "24 часа".

Софиянска обаче отказа коментар.

Двете мерки за неотклонение се гледат от различни съдебни състави.