Районна прокуратура - Пловдив наблюдава случая с крупния обир в магазин "Бриколаж" на бул. "Македония", извършен на нощта на 7-и срещу 8-и юни. От обекта са задигнати 12 242 лева, поставени в две каси, съобщиха от прокуратурата.

Образуваното досъдебно производство е за отнемане на чужди движими вещи от владението на другиго без неговото съгласие с намерение да ги присвои, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и използване на техническо средство - престъпление по чл. 195 ал. 1 т. 3 и т.4 вр. чл. 194 от Наказателния кодекс.

Установено е, че извършителите на обира са проникнали в помещението, използвано за трезор за съхранение на парите от оборота, от дупка, която направили в покривната конструкция на магазина. Оттам отнели 12 242 лева, поставени в две каси, и вероятно отново са напуснали обекта през покрива. Към 3 часа се е задействала сигнално-охранителната техника, но при външния оглед не са били открити следи от кражбата. Липсата на паричните средства е била установена от служител на хипермаркета и веднага е бил подаден сигнал на тел. 112, сутринта на 8 юни. Екипи от полицейски служители от ОД на МВР - Пловдив са реагирали незабавно и посетили местопроизшествието, като е започнало разследване.

По делото се извършват активни процесуално-следствени действия и оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на извършителите.

Обирът прилича на взлома в търговския център на бул. "България" от 2 юни, където крадците също са влезли през покрива. Тогава бяха отнети близо 10 000 лв. от касите на магазина за бяла и черна техника от веригата "Зора" и "Пепко", както и над 10 айфона.