Той отрече да е участвал в събаряне на бетонни колони, съобщи вестник "24 часа".

В разпита си пред съдия преди 10 години Александров е казал, че 2 часа преди сградата да се срути, той и негов колега, въоръжени с къртачи, избутали 5 бетонни колони по заръка на собственика на сградата Георги Кирчев, който е и управител на фирма "Хрисома".

"Всичко това е лъжа! Няма нищо вярно, излъгах. Караха ме да лъжа", заяви обаче сега свидетелят. 

Попитан кой го е заплашвал, той отвърна, че вече не може да се сети за името му. Александров предположи, че може да е лъгал, за да не му повдигнат обвинение.

"Ако продължавате да ме питате... Има възможност да ви излъжа.", обърна се той към съда.

Делото тръгна в съда едва през октомври м.г., години след трагичния инцидент на 19 септември 2006 година, при който старата сграда рухна и затрупа в автомобил 26-годишната Деница Ченишева и 24-годишната Петрина Христова. Едната от тях остави малка дъщеричка.

Подсъдими за причинената смърт на двете момичета са собственикът Георги Кирчев, инженер Петър Петров, който контролирал ремонта на сградата, Николай Симеонов - управител на "А3-Архитектура и изпълнение", и строителят Манчо Антонов - собственик на фирмата за ремонти ЕТ "Медия Манчо". Антонов обаче от години е в чужбина и делото срещу него върви задочно.