Специализираният съд решава дали да остави в ареста алкохолния бос Миню Стайков, както и Иван Димитров, и Белун Хазърбасанов. В началото на месеца те бяха задържани за производство на нелегални цигари в Карнобат.

Заседанието беше отложено заради 6 тома нови доказателства, които не бяха стигнали не само до защитата, но и до съда, съобщи bTV.

Според адвокатите, задържането е необосновано. Според обвинението - Стайков е участвал в измами по програмата "Млад Фермер" и е злоупотребявал с европейски пари

"Към момента сме установили, че към 7 млн. лв. са усвоените средства по програмата. Така наречените обратни писма, с които те обявяват, че придобитите от тях суми ще бъдат предадени на господин Стайков", каза прокурор Димитър Петров.

Обвинението на всеки един от тях е отделно. Това личи от факта, че съдът е приел, че за единия, който е обвинен за данъчни престъпления няма факти за данъчни престъпления, за другия - няма данни да е участвал в производство на цигари", заяви Ина Лулчева, адвокат на Иван Димитров.