Варненският окръжен съд остави без уважение молбата на Петър Здравков, обвиняем за причиняване смъртта на балетиста от варненската опера Мартин Чикалов, срещу определената му мярка за неотклонение "Задържане под стража". Така 25-годишният неправоспособен водач остава в ареста. Разследването срещу него приключи само за 50 дни, след като Петър Здравков, управлявайки автомобила си без шофьорска книжка и с превишена скорост, блъсна Мартин Чикалов, след което избяга от местопроизшествието и се укри.

Тежкият пътен инцидент стана на 10 септември тази година на оживен варненски булевард до Морската градина. След задържането на извършителя, причинил смъртта на 38-годишния Мартин Чикалов, Окръжната прокуратура във Варна го привлече като обвиняем. Това деяние се наказва с лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Въпреки че разследването е приключено и са разпитани 17 свидетели, според Окръжната прокуратура във Варна не е отпаднала възможността Петър Здравков да извърши друго престъпление, ако е на свобода, както и да се укрие. Прокуратурата е събрала доказателства, които характеризират обвиняемия и не са в негова полза.

Варненският окръжен съд прие аргументите на прокуратурата и със свое определение остави без уважение молбата на 25-годишния Петър Здравков да излезе от ареста.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативния съд.