С награда са отличени прокурор Недялка Попова от държавното обвинение в Пазарджик и екипът, работил по делото за разпространение на радикален ислям. Главният прокурор Сотир Цацаров похвали експертите от ДАНС и следовател Даниела Янева от Следствената служба за образцово изпълнение на служебните задължения по разследването и процеса. 

Делото за разпространение на радикален ислям е образувано на 4 юни 2009 г. в Окръжна прокуратура - Пазарджик срещу неизвестен извършител. В хора на разследването е установена нелегална структура на ислямската организация "Ал Уакф Ал Ислами", в която участват български граждани. Те са завършили Ислямски университет в гр.Медина, Саудитска Арабия. Ръководителите на структурата развиват дейност по налагане и утвърждаване идеологията на радикалния ислям - "салафизма" . Организацията е развивала дейност на територията на три области - Пазарджишка, Благоевградска и Смолянска.

На 04 октомври 2010 година са направени искания за обиски на жилища и помещения, където се подвизавала организацията. Иззети са вещи и пари, както и литература с радикални текстове. 

Обвинителният акт е внесен на 14 юни 2012 г. срещу 13 лица. Делото е известно като "Делото срещу 13-те имами". Стига се до присъди през 2014 година. Трима от имамите са пратени в затвора, а останалите членовена на радикалната организация се отървават с глоби. Следва обжалване на въззивната присъда пред ВКС от сочения за ръководител на организацията Ахмед Муса.  Присъдата му е отменена в цялост, включително и в частта, в която е влязла в сила за глобите. Върховният касационен съд връща делото на Апелативен съд - Пловдив за ново разглеждане. В него участва наблюдаващия прокурор от ОП - Пазарджик Недялка Попова.

На 30 март 2018 г. Апелативен съд - Пловдив потвърждава присъдата на Окръжен съд - Пазарджик спрямо Муса.  Присъдата отново е обжалвана от подсъдимия пред ВКС.

На 25 април тази година ВКС осъжда Муса  на 1 г. лишаване от свобода. Към нея е присъединено и наказание от предишна присъда на Окръжен съд - Пазарджик, в сила от 20.11.2004 г. от 3 години лишаване от свобода. Остава и глобата в размер на 5000 лева.

Ахмед Муса е задържан още същия ден и приведен в Затвора гр. Пазарджик за изтърпяване на общо наказание от 4 години лишаване от свобода.