33-годишният Живко Костов, убил жената, с която живее на семейни начала, остава в ареста, реши Окръжният съд в Хасково. Жестокото престъплението беше извършено преди два дни край харманлийското село Браница. От ревност Костов намушкал с нож 27-годишната Боряна Иванова на нивата, където тя издъхнала от раните си пред очите на 8-годишното си дете.

Прокуратурата настоя той да остане зад решетките, защото може да се укрие или извърши ново престъпление. Съдът прие тези аргументи и отхвърли искането на защитата на Костов да бъде наложена по-лека мярка за неотклонение, защото не съзнавал какво прави.

"Бях ядосан, съжалявам много", заяви самият Костов, който може да обжалва решението на магистратите пред Апелативен съд-Пловдив.

В съдебната зала стана ясно, че той младата жена се скарали в нощта преди убийството. Тогава Живко взел надника й и го пропил. Тя се разсърдила и не се прибрала у дома. На следващия ден мъжът отишъл на картофената нива, където Боряна работела. С него бил и синът й. На къра двамата се скарали. Той извадил нож и започнал да я нанася удари пред очите и на други двама работници. Те се опитали да го спрат, младата жена се отскубнала и побягнала. Живко обаче заплашил другите мъже с ножа и те се отдръпнали. Тогава той догонил жертвата си и я довършил. Прокурорът уточни, че нанесените рани са 6.

Срещу 33-годишния мъж е повдигнато обвинение за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин. Предвиденото наказание за това е от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.