Специализираната прокуратура внесе в Специализирания съд поиска постоянно задържане на Маринела Арабаджиева, информираха от прокуратурата. Причината е, че според държавното обвинение има опасност тя да се укрие или да извърши друго престъпление, ако спрямо нея бъде определена по-лека мярка.

Арабаджиева беше екстрадирана у нас от Испания вчера в късния следобед. Веднага след това са й били повдигнати обвинения. На проведения разпит тя е отказала да дава обяснения.

Маринела Арабаджиева е обвинена за участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на данъчни престъпления заедно със съпруга си Ветко Арабаджиев, както и за пране на пари.

Самолетът, на борда на който е Маринела Арабаджиева, кацна на летище София. Съпругата на бизнесмена Ветко Арабаджиев е екстрадирана у нас от Испания по силата на европейска заповед за арес.

В началото на месеца от Испания беше върнат и съпругът ѝ, който към момента се намира в ареста. Задържането му под стража бешв потвърдено на 15 май от Апелативния специализиран съд. Според съда има опасност, ако е на свобода, Арабаджиев да се укрие или да извърши друго престъпление.

Семейство Арабаджиеви бяха задържани през март в Испания в къща на Георги Семерджиев. Те бяха издирвани с европейска заповед за арест и червена бюлетина на Интерпол. Българският съд запорира тяхното имущество, а заповеди за запор бяха издадени и за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в различни трезори, дялове в 7 търговски дружества и имоти в няколко населени места.

При претърсване на хотел "Маринела" в София бяха открити 10 млн. лв. Очаква се тази информация да бъде официализирана чрез обвинение. Двамата са обвинени задочно от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група, за пране на пари и данъчни престъпления. По делото е обвинен и синът им - Вълчо, който неотдавна беше пуснат от ареста под гаранция от половин милион лева.