Колеги са подали сигнала срещу столичния полицай задържан вчера в жк. "Лагера" за разпространение на наркотици. Това стана ясно по време на брифинг даден от градския прокурор на София Емилия Русинова и зам.-главния секретар на МВР Георги Арабаджиев.

Все още се събират доказателства за това откъде се е сдобивал с наркотици обвиняемия. Той е задържан в момент, в който е извършвал сделка с 50 таблетки амфетамин за 500 лева. Русинова посочи, че 26-годишният служител на "Охранителна полиция" отишъл до столичния квартал "Лагера" с колата си, оставил плика с таблетките близо до автомобила, а купувачът го взел, след това се върнал до колата и платил по 10 лева за всяко хапче, или общо 500 лева. Разследващите са документирали две предходни продажби. При претърсване в жилището му са намерени още 200 таблетки, както и пари, и тефтер, където е записано кога, колко и на кого е продавал наркотици. В абсорбатор в дома си е крил дрогата Иванов, съобщи още прокурор Русинова.

Полицаят е работил в 4-то РУ от 2017 г. Разследването срещу него е образувано в началото на юни по сигнал на вътрешна сигурност, дошъл от МВР. Зам.-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев обясни, че Иванов не е наказван, не е демонстрирал по-висок стандарт на живот.

При разследването са използвани СРС-та. Все още се водят следствени действия за това дали има други замесени в разпространението на наркотици.

Служителят на МВР е задържан за 72 часа и утре ще бъде внесено искане в съда за оставането му за постоянно в ареста.