Имаме някакви насоки откъде се е снабдявал полицаят, който е пласирал наркотици, но на този етап не можем да разкрием подробности. Арестът от вчера бе в квартал "Лагера", където е станало пласирането и покупката. Това заяви по телефона пред Нова тв градският прокурор Емилия Русинова, коментирайки спецакцията, при която беше арестуван полицай от "Охранителна полиция" към столичното Четвърто РПУ.


Служителят на МВР е пласирал амфетамини и е осигурявал "чадър" за други дилъри. Сигнал срещу полицая бил подаден още преди месеци в отдел "Вътрешна сигурност" на МВР и оттогава е започнало наблюдението му. Арестуваният е полицай отскоро. Той е на 26 години.

"В началото на юни Софийска градска прокуратура беше сезирана от Дирекция "Вътрешна сигурност" с информация за това, че служител на МВР разпространява наркотици. Беше образувано досъдебно производство. Така се стигна до залавянето на лицето, в момент, когато продава дрога. Засега имаме доказателства за извършването на три продажби на наркотици от началото на месеца", добави Емилия Русинова.

Преди месеци бяха арестувани за рекет други петима служители от същото столично управление на МВР. "За да не се допускат отново подобни случаи, трябва внимателно да се подбират кадрите. Задържаният е назначен през пръсти. Когато са го проучвали, не са забелязали, че това момче има склонност към престъпления. Той не е станал дилър за 2 месеца. Той не е възпитан да бъде полицай", каза бившият директор на Национална служба "Полиция" Васил Василев. Той допълни, че много често в наркосхемите са замесени и органи на реда.

"Сега продава дрога, но утре може да предаде колеги по време на акция и така да застраши живота им. Просто ще ги издаде. Началникът му какво прави... Защо не го е проучил какво прави извън работно време, къде ходи, как живее", попита още генерал Василев.