Генералният директор на БНТ Константин Каменаров обжалва условната си присъда за шофиране след употреба на алкохол. Това предвижда програмата на Софийския градски съд. На 11 май той ще заседава по делото на втора инстанция.

На 2 ноември 2017 г. съдия Марина Манолова от Софийския районен съд признава Каменаров за виновен, че на 23 юни 2016 г., около 03.50 часа, е управлявал колата си с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда, а именно 1.6 на хиляда. Това е установено с кръвна проба. Манолова определя на Каменаров наказание от 1 година и 3 месеца условно, както и глоба от 600 лв. Освен това лишава Каменаров от шофьорска книжка за година и половина, припомня в. "Сега".

В мотивите на съда се разказва, че по време на делото Каменаров е дал подробни обяснения. Разказал, че във въпросната вечер се прибрал в дома си около 23 часа, като за да се отпусне изпил едно питие - уиски. Посочва, че с цел стимулиране на метаболизма и загуба на телесно тегло приемал разтвор от билка "златен корен", която разтварял в чист етилов алкохол - медицински спирт, и в тази вечер изпил двойна доза от разтвора. Затова и алкохолната проба е била такава.

Той допълва, че след 02.00 ч получил обаждане от съпругата си, която по това време била поканена на парти и му казала, че не се чувства добре, като го помолила да я прибере от тържеството. Той бил спрян за проверка, след като взел жена си - телевизионната водеща Радина Червенова.

Каменаров пледира, че е невинен и иска да бъде оправдан.