Елена Динева, жената до Васил Божков, беше разпитана в Главна дирекция "Национална полиция", заедно с адвоката си Людмил Рангелов.

При пристигането си тя и защитникът ѝ заявиха, че не знаят причината Динева да бъде призована в полицията, съобщи БТА.

Адвокат Рангелов каза, че клиентката му ще бъде разпитана като свидетел. Той добави, че поканата за разпит е от декември месец миналата година.

"Разпитът бе за един договор за заем от преди 15 години", съобщи по-късно Рангелов. Клиентката му била е разпитана като свидетел. Нейна фирма е дала 50 000 лв. назаем на друго дружество.

Динева и нейният адвокат коментираха и акцията срещу Васил Божков от миналата седмица. "Питайте полицията", каза лаконично тя, докато адв. Рангелов заяви: "При положение, че един от вашите колеги е казал по телевизията, че са му се обадили, че ще има такава акция, която хем е по неотложност, хем са поканени всички журналисти да присъстват. Нали на неотложността смисълът ѝ е да намериш нещо, което е изненадващо за лицето, което го държи, а не да извикаш всички журналисти".

Часове по късно главният секретар на МВР комисар Живко Коцев коментира пред журналисти, наред с други теми, и обиските в дома на Васил Божков, като посочи, че те са били по повод разследването на убийството на Алексей Петров, както и разпита днес на Елена Динева - жената до хазартния бос.

Миналия петък бизнесменът Васил Божков бе извикан на разпит в столичната полиция. Пред чакащите го журналисти той заяви, че не е питан за убийството на Алексей Петров. "Питаха ме пълни глупости за целия този цирк", каза Божков.

Помолен да уточни какво има предвид, той отговори: "Познавам ли тази компания, познавам ли онази компания".

Малко преди разпита му екипи на полицията започнаха обиски в имоти на бизнесмена, а от МВР уточниха, че действията са във връзка с разследването на убийството на Алексей Петров.

Божков определи полицейската акция в имотите му като полицейска репресия и заяви, че няма нищо общо с Алексей Петров. Бизнесменът анонсира още, че готви нов политически проект - "Всички срещу хунтата", под която визира Борисов и Пеевски.