При претърсванията в имоти на Васил Божков не са иззети никакви предмети, съобщиха от Софийската градска прокуратурата за БТА.

Полицията е представила пред държавното обвинение три протокола за обиски в жилища, свързани с бизнесмена. Те вече са внесени в съда за одобрение, коментираха от СГП.

От съда пък съобщиха пред bTV, че действията на полицията са били законосъобразни.

Самият бизнесмен коментира лаконично пред журналисти: "Търсиха документи, свързани с фирми, с които аз нямам нищо общо, освен с една. На мен имената на тези фирми нищо не ми говорят". По думите му това е била "напълно безмислена акция".

Адвокатът му Георги Гатев посочи, че претърсванията са свързани с досъдебно производство в Столичната дирекция на вътрешните работи, което се води от миналата година, във връзка с фирми и тяхната дейност. Адвокатът обясни, че клиентът му е бил свързан преди с някои от фирмите, но те са прехвърлени на друго лице. 

По-рано днес от МВР обявиха, че се извършват процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия на територията на София във връзка с разследването на убийството на Алексей Петров. В тези действия се включват претърсванията в имоти на Васил Божков.

Бизнесменът пък бе отведен за разпит в качеството му на свидетел. След края му, пред чакащите го журналисти, той заяви, че не е питан за убийството на Алексей Петров. 

Питаха ме пълни глупости за целия този цирк, каза Божков.

Помолен да уточни какво има предвид, той отговори: "Познавам ли тази компания, познавам ли онази компания".