Разпитаха бизнесмена Васил Божков, след като малко по-рано днес разследващи влязоха в негови офиси, обявявайки, че се работи по разследването, свързано с убийството на Алексей Петров. По думите на хазартния бос са го питали "за глупости", а адвокатът му отрече разпитът да касае случая със застреляния собственик на "Лев инс".

Васил Божков е придружен от полицията за разпит като свидетел, обясни преди разпита адвокатът му Георги Гатев пред медиите. Защитникът посочи, че претърсванията са свързани с досъдебно производство в Столичната дирекция на вътрешните работи, което се води от миналата година, във връзка с фирми и тяхната дейност. Адвокатът обясни, че клиентът му е бил свързан преди с някои от фирмите, но те са прехвърлени на друго лице. Той допусна, че от Божков, като свидетел, вероятно ще бъде поискана информация за тези фирми.

Адвокат Георги Гатев посочи, че действията на полицията не касаят Алексей Петров, допълва БТА.

В същото време от МВР обявиха официално във връзка с акцията в имоти на Божков, че "на територията на столицата се извършват процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия, свързани с разследването на убийството на Алексей Петров".

Събраните материали ще бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор от Софийска градска прокуратура.

Днес МВР започна действия по неотложност в имоти на бизнесмена. На един от адресите, където се извършват претърсвания и изземвания, той изтърпява мярка "домашен арест".

Снимка: БТА

Пред медиите Васил Божков заяви, че не е имал взаимоотношения с Алексей Петров и няма нищо общо с него. Бизнесменът обяви, че подготвя нов политически проект. Той коментира, че действията срещу него са, "за да бъде спрян този проект и да се плашат хората, които ме подкрепят".

Снимка: БТА

На излизане от СДВР Божков не обясни за какво е бил разпитван. "Разпитваха ме за глупости", лаконичен беше бизнесменът.