Главният прокурор Иван Гешев е внесъл в деловодството на 47-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народния представител Р. С., съобщиха от прокуратурата. В съобщението са посочени само инициалите на народния избраник, но става ясно и че се касае за жена. Единствената, която отговаря на инициалите в това Народно събрание, е Рена Стефанова от парламентарната група на "Продължаваме промяната". 

Срещу нея на 31 декември 2021 г. е образувано досъдебното производство за престъпление заради това, че на пешеходна пътека е ударила пресичаща жена, вследствие на което ѝ е причинила средна телесна повреда, посочват от държавното обвинение. 

В хода на разследването са събрани доказателства, че именно депутатката, чийто имунитет Гешев иска да бъде свален, е извършила престъплението. 

В съобщението на прокуратурата се уточнява също, че тя е обявена за народен представител на 19 ноември миналата година с решение на ЦИК, с което придобива и депутатски имунитет. 

Досъдебното производство е прието по компетентност от Софийска градска прокуратура, но е възможно да продължи само с разрешение на Народното събрание или при писменото съгласие на лицето за снемане на имунитета, напомнят от държавното обвинение.