Главният прокурор Иван Гешев се обадил на Георги Кузманов от прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, за да го пита кой политик стои зад него, подписвайки предложението за предсрочното му освобождаване. Това каза пред журналисти Кузманов след заседанието на колегията. "Няма политик и това решение е взето, защото законът трябва да бъде спазван", категоричен е той. 

По повод на предложението на шестимата членове на ВСС Гешев да бъде отстранен, Кузманов заяви още, че всеки има право да поиска събиране на доказателства. 

Относно изнесените данни след взрива в близост до кортежа на Гешев, Кузманов каза, че според него е било обидно запазеното мълчание дали в колата с главния прокурор е било и семейството му. Кузманов смята, че именно защото се е смятало, че семейството на Гешев е било в колата, магистрати са излезели на протест пред съдебните сгради.

По думите на члена на прокурорската колегия във ВСС не знаят кой е израелският експерт, заведен на мястото на инцидента. 

Попитан за ситуацията в прокуратурата в момента, Кузманов допълни, че за честта на пагона, на мястото на Гешев, би подал оставка, за да се спре с неистовото говорене. 

По-рано днес прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет изпрати на етичната и дисциплинарната комисии към колегията сигнала на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов срещу обвинител номер едно, в който се твърди, че Гешев е записал негламентирано Йордан Стоев, член на Прокурорската колегия (който също е сред подписалите искането за отстраняване на главния прокурор). 

По думите му няма няма пречки по сигнала на заместник главния прокурор да бъдат събирани доказателства по различни способни. Това не изключвало възможността всички, описани в сигнала на Сарафов, да бъдат викани и разпитвани.

"Ще се стараем да свършим всичко в максимално кратки срокове, защото този случай е безкрайно неприятен за всички нас", посочи Кузманов и отбеляза, че не разбира защо трябва да си прави отвод по случая, какъвто му бе поискан от Иван Гешев. 

Георги Кузманов каза още, че ще бъдат разгледани и данните от Сарафов срещу заместника му Ясен Тодоров, както и тези на Гешев срещу Сарафов.