Специализираната прокуратура и ГДБОП започнаха проверки в две специализирани болници за онкологично лечение. Предмет на проверките са данни за извършвани злоупотреби с медикаменти за лечение на раково болни, съобщиха от Прокуратурата без да уточняват за кои болници става въпрос.

Проверява се документация, доставки, наличности и приложения на скъпо струващи лекарства за терапия и профилактика. Специализираната прокуратура ще предостави информация за резултатите от проверките след тяхното приключване, уточняват от държавното обвинение.

Едната болница е в София - хематологична "Йоан Павел", която се намира в сградата на Пета градска болница в столицата, научи БНР от свои източници. По непотвърдена информация, петима лекари от болницата, сред които и управителя ѝ д-р Небесна Бояджиева, са отведени за разпит заради съмнения на антимафиотите за схеми, според които на определени пациенти са изписвани едни онколекарства, а са прилагани други. Не е ясно дали лекарите са задържани.  ГДБОП проверява също болница в Пловдив и една в Благоевград, съобщава още БНР.