Районният съд в Пловдив промени мярката за неотклонение Даниел Йорданов, по-известен като Емили Тротинетката, от "задържане под стража" в парична гаранция в размер на 1500 лева. 

"Искам да се извиня и наистина съжалявам, че участвах в този клип. Изобщо не съм си представяла, че ще се снимам в това. Първоначално не бях съгласна, защото ме беше срам. Искам да се извиня на всички. Няма да участвам в клипове и няма да се събирам с такива хора повече, обещавам. Решил съм да запиша икономика във Варна дори. В ареста е ужасно. Там има само убийци и изнасилвачи. Не съм престъпница!", каза Емили пред журналисти.

Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца и Даниел Йорданов-Емили Тротинетката бяха задържани, след като заснеха клип в търговски център с момче със специални образователни потребности, вързано като куче. Тримата бяха обвинени за това, че на 3 април 2023 г. в Пловдив в съучастие са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм. От месец тримата са в ареста.

Пред районните магистрати от защитата представиха медицинска експертиза със заключение, че Даниел Йорданов има здравословни проблеми, както и че е емоционално нестабилен, предаде БНТ.

Според съдията не са налице предпоставки, подкрепени с доказателства, че Емили може да се укрие или да извърши друго престъпление.

От прокуратурата заявиха, че ще обмислят дали да обжалват решението. Срокът за това е тридневен.