Трайко Трайков, обвиняем за масовия бой на столичния бул. "Владимир Вазов" в неделя, остава в ареста. Това реши тази вечер Софийският районен съд.

Случаят придоби голяма известност след публикуването на кадри от мелето в социалните мрежи. Агресията на ромите се отключила от бягството на коня им, който заедно с каруцата, се блъсна в автомобил, а мъжете нападнаха шофьора.

Днес стана ясно, че Трайков има 4 предишни провинения в досието си и заради това ще остане зад решетките, предаде bTV. Баща му Стефан Асенов излиза на свобода, защото е неосъждан.

Адвокатът поиска освобождаването и на Трайков с мотива, че е в лошо здравословно състояние, като показа и решение на ТЕЛК за висок процент трайно намалена трудоспособност. Съдията обаче реши, че след като това не е пречка за нанасяне на лека телесна повреда и предизвикване на масов бой в столицата, то не би следвало да бъде и причина за излизане от ареста.

Защитата ще обжалва мярката, а прокуратурата ще иска и бащата на Трайков да бъде задържан.

Третият арестуван - внукът на Стефан Асенов, не е пълнолетен и с него ще работи инспектор от детската педагогическа стая.