Австралиецът Джок Полфрийман, осъден за убийството на Андрей Монов, беше пуснат на свобода. Ярка беше обществената реакция срещу предсрочното му освобождаване. Полфрийман даде обширно интервю пред Нова тв, в което се извини на роднините на убития Андрей Монов. Също така той увери, че няма да избяга от България.

"От МВР са съобщили на медиите, че ще бъда освободен. Аз и адвокатът ми не сме били уведомени от никого. А журналистите чакаха пред затвора от сутрин до 6-7 часа вечерта", разказа Полфрийман.

"Попитах полицията и началника на затвора има ли друг изход да изляза от затвора, не искам да се срещам с журналисти. Но те казаха, че няма друг изход. Казах на полицията в Бусманци, че няма да бягам. Като някой виновен човек или някой страхливец. Съжалявам за смъртта на Андрей Монов, но целта ми беше да спася живота на някого, а не да отнема живота на някого", казва австралиецът.

"Не съм бил престъпник преди това, не съм бил наркодилър, не съм бил част от организирана престъпна група. Аз бях в професионалната армия в Британия. Не съм criminal", казва още Джок Полфрийман.

"Няма да бягам. Семейството ми е купило 6 билета за прибиране в Австралия, паспорт имам от първия ден на освобождаването. Паспортът ми беше иззет от МВР. Нямам документ за самоличност, имам заповед за освобождаване", казва Полфрийман.