Двойният убиец от Джебел Мерт Мехмед, който през 2014 г. уби по особено жесток начин с брадва 24-годишната Джейлян Юсуф и 7-годишната й дъщеря Джейда, разполага с телефон и интернет в килията, въпреки строгия режим, съобщава "24Родопи".

22-годишният младеж всеки ден се обаждал на майка си и свои приятели в родопския град, правел си селфита в килията и работел, за да си намали присъдата. 

Жестокото двойно убийство бе извършено на 22 април 2014 г. Тогава Мерт Мехмед уби по особено жесток начин с брадва 24-годишната Джейлян Юсуф и 7-годишната й дъщеря Джейда. След като умъртвил майката и момиченцето й, ученикът решил да прави и секс с посечената жена, разсъблякъл я, наместил я, но се отказал. След това Мерт откраднал 250 лева от портмонето на Джейлян, два мобилни телефона и адаптер за лаптоп. На следващия ден той излязъл на пазар с майка си, като си купил маратонки, нов мобилен телефон и нова sim-карта.

През 2015 година Окръжният съд в Кърджали осъди на 28 г. затвор Мехмед.

Сега майката на Мерт не спирала да се хвали пред роднини и близки с постиженията на сина си в затвора. Младежът завършил средното си образование, сдобил се и с дипломи за готвач и курс за компютърна грамотност. Майка му дори твърдяла пред близки, че Мерт ще бъде пуснат за няколко дни в отпуск и ще се прибере в родопския град.

Същевременно младият мъж не спира да публикува във фейсбук профила си свои снимки от затвора. На някои от тях е с приятели и видимо празнуват, на други пуши пура, а под един фотос дори е споделил, че се намира с авера си в Лас Вегас, Невада.