Софийският градски съд е спрял делото, което лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов води за клевета срещу бившия вътрешен министър и настоящ депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България" Бойко Рашков. Това съобщи в. "Сега", позовавайки се на информация от съда. 

Със стопирането на процеса са съгласни и двете страни. В такъв случай магистратите трябва да се съобразят с желанието им и делото да спре за срок от 6 месеца. Ако в този период никой от двамата не поиска то да продължи, процесът ще бъде прекратен. Адвокатите на Борисов и Рашков не са представили мотиви.

Искът на Борисов срещу Рашков е за 25 хиляди лева. Той бе внесен в СГС преди почти 2 години, след изявление на Бойко Рашков, тогава вътрешен министър, по отношение на злоупотребите със средства за магистрала "Хемус".

"Тези средства са преминали през една банка, собственост на Бойко Борисов, и с този собственик на тази банка Бойко Борисов е имал общи фирми", бяха думите на Рашков.

Лидерът на ГЕРБ определи обвиненията като клевета и призова съименика си да се извини, но извинение не последва.

В края на април т.г. съдът спря и делото за клевета, заведено от съпредседателя на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Причината е, че Борисов в момента е народен представител и има имунитет. Тогава адвокатът на лидера на ГЕРБ - Менко Менков коментира, че в закона, по този вид дела, няма възможност Борисов да се откаже от имунитета си. Той потвърди, че делото може да продължи, след като лидерът на ГЕРБ престане да бъде народен представител.