Близнаците Валентин и Борислав Динкови от Цалапица няма да обжалват мярката си за неотклонение "задържане под стража", която бе насрочена за утре следобед. Информацията е потвърдена от техния адвокат Светлана Званчева.

"Срокът изтече в понеделник. Не съм пуснала жалба. Не обжалвам решението на Районния съд", каза защитникът на близнаците пред "Фокус".

Валентин и Борислав Динкови ще останат в ареста.

Жителите на селото, които бяха обявили протестно присъствие пред Съдебната палата в Пловдив час преди насроченото съдебно заседание за обжалване на мярката за неотклонение, няма да отменят акцията си, става ясно от съобщение в тяхната група във Фейсбук.

Недялко Малинов, баща на убития младеж Димитър Малинов заяви, че при това положение техният митинг ще се проведе пред сградата на прокуратурата в предварително обявеният час - 12.30. Той призова хората, които ги подкрепят, да се съберат на новото уговорено място.

Гневът на жителите на Цалапица избухна след бруталното убийство на 24-годишния Димитър Малинов и продължава да бушува с пълна сила. Задържаните близнаци са с повдигнато работно обвинение за "укривателство" и подпомагане бягството в чужбина на заподозрения за извършител на убийството Рангел Бизюрев. Протестиращите обаче настояват те да бъдат привлечени като равнопоставени съучастници в тежкото престъпление и да получат най-тежките възможни присъди.

В опит за успокояване на напрежението в четвъртък следобед за среща с обществеността в Цалапица пристига целият ръководен екип на Областната дирекция на МВР - Пловдив, начело с новия директор Радослав Начев.