Специализираният съд даде ход по същество на делото срещу отстранената кметица на столичния квартал "Младост" Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившия районен кмет Петко Дюлгеров. Тримата са подсъдими за това, че са поискали 500 000 евро подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин, като са получили 70 000 евро от него, за да придвижат документите му за строеж в района. Именно втората сума беше открита в служебната кола на Иванчева по време на показната акция през април, когато бяха извършени арестите.

Преди началото на съдебното заседание днес Ваклин отхвърли част от твърденията на Иванчева. Бизнесменът отрече да познава Бойко Борисов и Цветан Цветанов и беше категоричен, че дори не ги е виждал на живо, предаде БТА.

Той се оплака, че все още не е получил парите, които е дал за осъществяването на акцията. Белязаните банкноти още били в разследващите.

Снимка: БТА

Колкото до строежа в "Младост", Ваклин обясни, че документите все още са по инстанциите. Бизнесменът заяви, че не бил склонен да дава пари в случаи като този, но пък и такива предложения не бил имал.

Той каза още, че не се се притеснява от делото, което продължава с разпити на свидетели. Първа бе разпитана Галя Димитрова, подчинена на Ваклин. Тя обясни как се е движила преписката на бизнесмена по отношение на строежа.

Подсъдимите се възползваха от правото си да дадат обяснения на по късен етап.