Срещу мен има офанзива на група строители, които не са съгласни ,че ние спазваме правилата, а са свикнали да си плащат предварително. Надявам се, че истината ще излезе, вярвам в българското правосъдие и българския съд, не вярвам на прокуратурата и следователите. Това каза през bTV Десислава Иванчева, бивш кмет на район "Младост" в София.

Тя нарече твърденията на бизнесмена Александър Ваклин "измислица" и отрече, че е искала и получавала подкуп. 

Специализираният наказателен отказа вчера да върне делото срещу отстранената от длъжност кметица на "Младост" Десислава Иванчева и бившата ѝ заместничка Биляна Петрова. Те са подсъдими за вземане на подкуп от 70 хиляди евро. Иванчева и Петрова вече са пети месец в ареста, след като на 17 април бяха показно задържани за искане на подкуп.

Месеци след зрелищния арест и минути след като състав на специализирания наказателен съд отказа да промени мярката им за неотклонение и ги остави в ареста, Иванчева и Петрова заявяват, че за тях това е Адът.

"Арестът е много по-тежък и вредящ, отколкото самият затвор, колкото и странно да звучи. Ние стоим на аварийно осветление, затворени на аварийно осветление, това просто е кошмар", разказва Иванчева.

Петрова допълва: "Вероятно сте гледали филми за концлагерите, не случайно казвам, че това е съвременен концлагер."Надявам се да е вярна поговорката, че всичко, което не ни убива, ни прави по-силни. Засега не са ни убили. Това е защото имаше включително и физически тормоз върху нас, не само психически. Все още се страхувам да кажа, защото не съм изведена от тази среда", коментира Биляна Петрова. Тя отказа да назове конкретни лица, които да са й оказвали физически и психически натиск.