Апелативният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста бившия рейнджър Светослав Каменов, обвиняем за убийството на 40-годишната военнослужеща от 61-ва Механизирана стрямска бригада Десислава Стоянова.

В съдебната зала 42-годишният обвиняем отрече да е убивал жената. Адвокатката му Снежанка Почева пък поиска по-лека мярка и заяви, че изводът на окръжните магистрати, че Каменов е виновен в прибързан.

"Разследващите не събират доказателства за неговата невинност. Няма доказателства и за умисъл и авторство. Каменов няма висящи дела и е реабилитиран по старите си присъди", заяви адвокат Почева, цитирана от "Трафик Нюз". 

Според прокурор Ясенка Шигарминова съдебният акт на Окръжен съд е обоснован. Каменов е бил обявен за издирване не за убийство, а по молба на близък, защото е бил изчезнал. След като се свързал с бившата си жена е казал, че е извършил нещо лошо. Поискал среща с бившия си баджанак, който е полицай и на него разказал, че убил Стоянова и разкрил подробности кога е станало това и къде е скрил трупа. След това не е давал обяснения.

Десислава Стоянова бе убита в нощта на 29-и срещу 30-ти ноември в Сопот. Светослав счупил врата й, а тялото скрил в шкаф. Трупът бе открит седмица по-късно, а убиецът бе задържан край врачанското село Зверино. Разследващите са категорични, че между двамата не е имало интимна връзка, а причина за жестокото убийство са неуредени финансови отношения.

Апелативните съдии постановиха най-тежката мярка за неотклонение. Според тях, има опасност Каменов да се укрие или да извърши ново престъпление. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

В 13.30 ч. в Карлово пък близки, роднини и приятели ще изпратят в последния й път Десислава Стоянова. Тя ще бъде погребана с военни почести.