Ямболският окръжен съд остави за постоянно в ареста 37-годишния бивш боец от Френския чуждестранен легион Иван Пачелиев.

Той е обвинен за това, че на 8 октомври умишлено е умъртвил 72-годишния фелдшер в тополовградското село Орешник. Възрастният мъж бе открит в здравната служба с множество рани от нож. Пачелиев пък се укри, но след няколко часа бе задържан.

Според прокурора, налице е обосновано предположение, че Иван Пачелиев е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че бившият легионер може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Пред съда бившият легионер не се призна за виновен. Защитата му пък поиска по-лека мярка за неотклонение с аргумент - чистото му криминално минало.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия. Определението на Окръжен съд - Ямбол може да бъде обжалвано пред Апелативен съд - Бургас.

Още тече досъдебното производство за предишния инцидент, при който в началото на миналата година легионерът се беше барикадирал в къщата си в тополовградското село Орешник. Според прокуратурата разследването трябва да приключи до края на месеца.

Назначени са множество експертизи, сред които ДНК и психиатрична.