Бившият легионер Иван Пачелиев ще бъде обвинен в убийство на медицински специалист, при и по повод изпълнение на служебните му задължения. Това обясни в ефира на NOVA тази сутрин окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев.

Пачелиев е задържан за 24 часа, като мярката му ще бъде удължена на 72 часа.

Убийството на 72-годишния фелдшер в тополовградското село Орешник вдигна на крак спецслужбите във вторник. След няколкочасова операция беше задържан заподозреният бивш легионер, който преди година и половина стреля срещу полицаи и се барикадира в дома си.

 

"Голяма част от ситуацията вече е изяснена, установени са свидетели, иззети са записи от видеонаблюдението. Лицето не съдейства за решаване на ситуацията. Продължаваме да работим", заяви старши комисар Ангел Цанков, директор на ОДМВР-Хасково.

Окръжният прокурор уточни, че по това обвинение, което ще му бъде повдигнато, Иван Пачелиев го грозят от 20-30 години затвор, доживотен затвор или доживотен без право на замяна.

Вчера сутринта в медицинския пункт на селото беше намерен мъртъв фелдшерът Димитър. 

Очевидци разказаха, че той слязъл от автобуса в 7.45 часа, купил си е закуска от магазина и се отправил към работното си място, където Пачелиев потърсил помощ, тъй като вчера си е наранил ръката при рязане на дърва.

Съседка чула викове и отишла да провери в медицинския пункт, който бил заключен. Жената се е обадила в кметството, а по-късно фелдшерът е намерен мъртъв с множество рани. Според свидетели той е бил и с обезобразена глава от удари.