МВР разпространи още снимки и видео от пристигането на Летище - София под конвой на семейство Баневи. Текстът, с който МВР уведомява е следния: "Днес на летище София задочно обвинените бяха предадени от френските власти на разследващия екип от Специализираната прокуратура. Предаването на обвиняемите е в изпълнение на издадена от СП Европейска заповед за задържането им".

На снимките и видеото разпространено от МВР лицата на Евгения и Николай Баневи не са заснети. Виждат се обаче, че те са докарани с белезници и видимо нервничат.

По-рано Dir.bg съобщи за пристигането на Евгения и Николай Баневи под конвой на летище София с два различни полета от Германия. Мярката е наложена поради изискванията за безопасност на полетите, тъй като на един полет може да се качва само по един конвоиран.

Първо - в 13.22 ч., кацна самолетът от Мюнхен, в който бе Банева. Тя бе с белезници и бе отведена с кола на "Съдебна охрана" в ареста.20 минути по-късно се приземи и полетът от Франкфурт, в който бе съпругът й Николай Банев.

Снимка: МВР

Снимка: МВР

Баневи бяха задържани във френския град Ница в края на октомври след издадена от българските власти европейска заповед за арест.

Николай и Евгения Баневи  ще бъдат обвинени за пране на пари в размер над 1 млрд. лв. Това обяви зам.-главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг пред Специализирания съд. Майката на бизнесмена Николай Банев - Мария също ще бъде обвинена като член на престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. 

Снимка: МВР