България е поискала екстрадицията и на номиналния собственик на ФК "Левски" Георги Попов от Обединените арабски емирства. Това заяви министърът на правосъдието Данаил Кирилов пред журналисти в Народното събрание.

Георги Попов, който е считан за дясната ръка на Васил Божков, е обвинен за участие в организираната престъпна група, ръководена от хазартния бос.

"Изпратени са всички възможни документи и очакваме реакция от властите на ОАЕ", отбеляза Кирилов, цитиран от Нова телевизия.

Вчера Специализираният наказателен съд реши, че синът на Божков - Антон, може да напусне ареста срещу 1 млн. лв. гаранция. 33-годишният Антон Божков е обвинен в пране на пари. 

Бившата секретарка на Божков и настоящ административен директор на ФК "Левски" Йоана Чолакова също е в ареста, след като бе обвинена, че е част от организираната престъпна група, занимаваща се с иманярство, търговия с културно-исторически ценности и сводничество. Чолакова твърди, че е носила само води, кафета и папки.

Задържана е и жената до Васил Божков - Елена Динева, която също е с обвинение за участие в организирана престъпна група. Първоначалната гаранция, която Специализираният наказателен съд ѝ определи гаранция, беше от 1,5 млн. лв., но втората инстанция реши, че тя трябва да бъде задържана за постоянно.