Отдела за борба с корупцията в Ниш арестува днес в град Сурдулица няколко души, сред които ръководителите на едноименната община.

Те са обвинени в злоупотреби и пране на пари във връзка с проекти от европейския фонд на Института за публична администрация (ИПА) за трансгранично сътрудничество, разработвани от години с една българска община, съобщава сръбският вестник "Новости".

Не се посочва името на нашенската община. Град Сурдулица се намира в близост до българската граница, в Западните покрайнини.

Според неофициална информация са арестувани трима началници от различни области в общината, както и отговарящият за обществените поръчки в Сурдулица.

Белезници са щракнати на Даниел С., Сладжан М. и Оливер В. Срещу тях е повдигнато обвинение за пране на пари при изпълнението на проектите. Според разследващите през 2014 г. те са приели офертата на фирма от Неготин, която е била с близо 29 000 евро по-висока от тази от Църна трева, която е била с напълно изрядна документация и е предложила най-ниска цена.

Тепърва се очаква да излиза информация за злоупотребите, разкрити от службите на Сърбия.