За първи път съм в такава институция. Надявам се да се докаже невинността ми - на мен и на съпруга ми. Невинна съм. Минахме през целия ад на екстрадицията. Това заяви през сълзи Маринела Арабаджиева пред Специализирания наказателен съд, който гледа мярката й за неотклонение.

Бизнесдамата е обвинена за участие в престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Вчера Арабаджиева бе екстрадирана от Испания в България, след като бе обявена за издирване заедно със съпруга й Ветко Арабаджиев преди месеци.

"Ние бяхме поставени в патова ситуация. Не бяхме призовани по делото, иначе щяхме да се явим", каза Маринела Арабаджиева във връзка с твърденията на прокуратурата, че са се укривали заедно с мъжа й. Въпреки че 6 месеца съпрузите бяха издирвани, обвиняемата декларира пред съда, че ако сега излезе на свобода, няма да избяга в чужбина, тъй като в България има четири деца и петима внуци. Бизнесдамата изтъкна пред магистратите, че е успешен човек, предаде "24 часа".

"Вижте какво постигнах за кратко време в хотел "София", в който никой не искаше да влиза. Този хотел е моята визитна картичка", каза Маринела, визирайки хотела, който носи нейното име в столичния квартал "Лозенец".

Адвокатката й Ина Лулчева настоя за мярка за неотклонение "домашен арест". От прокуратурата обаче се възпротивиха, като обявиха, че по-лека мярка за неотклонение на Арабаджиева може да попречи на разследването.

Спецмагистратите решиха, че Маринела Арабаджиева трябва да остане за постоянно в ареста, тъй като има опасност да се укрие и да извърши престъпление срещу правосъдието, като окаже натиск върху свидетели. Съдия Лилия Георгиева заяви също, че няма доказателства за тежко здравословно състояние на обвиняемата.