Апелативният специализиран наказателен съд потвърди мярката за неотклонение - парична гаранция от 1 млн. лева на сина на бизнесмена Васил Божков - Антон.

След близо двучасово заседание магистратите решиха, че 33-годишният Антон Божков не е участвал в организираната престъпна група, ръководена от баща му, но е помагал за прането на пари - по чужди указания, съобщи bTV. 

Според съда, няма риск синът на Васил Божков да извърши ново престъпление или да се укрие, защото досега е можел дори да напусне страната и с лична карта. 

Антон Божков пристигна в съда, придружен от съпругата си Ива Софиянска-Божкова и адвокатите си Явор Хайтов и Даниела Доковска. В съдебната зала защитата заяви, че наложената парична гаранция надхвърля близо 2 пъти семейния доход на Антон Божков. Той има две малки деца.

Божков е обвинен за пране на пари по поръчение на организиран група, ръководена от баща му. Заседанието в зала 7 съда премина при високи мерки за безопасност. Всички присъстващи в залата седяха през метър- два един от друг, а подът блестеше от чистота.