Режисьорът и актьор Андрей Слабаков с преференция влиза като втори от ВМРО, потвърдиха от ВМРО пред Dir.bg, имайки предвид паралелното преброяване.

От ВМРО ще изпратят двама евродепутати. Водач на листата на партията е Ангел Джамбазки.

Математическото преразпределение на мандатите сочело, че ГЕРБ пада от 7 на 6 депутата в новия Европейски парламент, БСП ще има 5 депутати, 3-ма ще имат от ДПС и един от ДБ.

Едва ли ситуацията ще се промени, тъй като изчисленията и на ЦИК до този момент са за 95,2% от протоколите.

Слабаков измества с преференциалния вот Юлиян Ангелов.

Ако ВМРО вземат втори мандат, най-вероятно ще има разместване в листата на патриотите и той ще бъде за режисьора Андрей Слабаков, съобщи междувременно по bTV лидерът на партията Красимир Каракачанов. По думите му, това става ясно от паралелното преброяване на ВМРО.

"В цялата листа само шест души са членове на ВМРО, останалите са хора, с които сме работили и имаме общи виждания - режисьорът Андрей Слабаков, ген. Шивиков , журналистът Мария Цветкова. Това са хора, които акумулираха преференциален вот, ние ги насърчихме да се съревновават", коментира Каракачанов.

Водачът на листата на ВМРО Ангел Джамбазки посочи, че те са изтърпели негативни кампании на четири партии - ВОЛЯ, "Атака", "Възраждане" и "Презареди България". "Тези хора не работеха за своя положителна кампания, те искаха да свалят нас, да нямаме ние представителство", каза още той.

Каракачанов обяви, че хората са гласували за ВМРО, защото им е омръзнало от негативизъм.

"БСП, които не водеха кампания за евроизборите, а кампания за окалване на основния си политически опонент - ГЕРБ, загубиха от тази работа. Вътрешнопартийните неразбирателства доведоха до едно разделение, което им провали резултатите от изборите", изтъкна лидерът на ВМРО.