Окръжният съд в Хасково остави в ареста 30-годишния Александър Велков Александров, обвинен в убийството на 67-годишен мъж от село Гарваново. Мярката за неотклонение по искане на Окръжната прокуратура бе разгледана на заседание по образуваното днес частно наказателно дело по случая, предаде БТА.

Съдебният защитник на обвиняемия поиска по-лека мярка с мотива, че клиентът му е с чисто съдебно минало, съдействал е на разследващите органи, а и имал две малки деца, за които да се грижи.

В хода на заседанието стана ясно, че за двете деца на обвиняемия се грижи основно майка му, тъй като той често отсъствал от дома. Вземайки предвид и обстоятелството от извършеното престъпление и опита да се укрие, магистратите наложиха мярка "задържане под стража", като тя може да бъде обжалвана пред Апелативен съд - Пловдив.

Александър Александров е подсъдим за това, че на 16 януари в хасковското село Гарваново, след възникнал скандал заради отказ да му бъде даден паричен заем, е нанесъл множество удари по главата с тъп предмет на 67-годишния А.Н., който вследствие починал. Мъжът бе открит в дома си от съседи.

След извършване на престъплението, 30-годишният Александър опита да се укрие, но бе установен и задържан в Благоевград. Пред разследващите органи и пред съдия той бе направил пълни самопризнания. Убийството бе квалифицирано като извършено с особена жестокост, за което законът предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.